bgenfrdeitrues
Сподели тази страница

MOT test е съкращение на Ministry Of Transport test.

Буквалния превод на български би бил: тест на Министерството на транспорта, който е равносилен на българския годишен технически преглед, само че е "малко" по-стриктен.

Всеки, който шофира превозно средство на пътя, трябва да го поддържа в технически изправно състояние. Чрез МОТ теста се проверява дали превозните средства отговарят на стандартите за пътна безопасност и екологичните стандарти. Първия МОТ тест за всяко превозно средство се изисква, когато то навърши три години. Правилата са различни в случай, че превозното средство се използва като такси.

mot

МОТ свидетелство (MOT Certificate)

МОТ свидетелството потвърждава, че по време на теста, без да бъде демонтирано, превозното средство е отговорило на минималните приемливи екологични стандарти и стандартите за безопасност на пътя, изискуеми по закон. Това не означава, че превозното средство е технически изправно за целия период, през който е валидно свидетелството. Също така МОТ свидетелството не е гаранция за общото техническо състояние на автомобила. Този тест не се отнася до състоянието на двигателя, съединителя или трансмисията.

Какво включва МОТ тестът

По време на теста се проверяват някои важни елементи на Вашия автомобил, за да се потвърди, че той отговаря на ключови правни изисквания.

Компоненти, подлежащи на проверка:

Каросерията и структурата на автомобила трябва да нямат голяма степен на корозия или повреди на определени места, и няма остри ръбове, които могат да причинят наранявания.

Горивната система трябва да няма течове и капачката на резервоара се затваря плътно и сигурно. Капачката на резервоара ще трябва да се отвори, така че не забравяйте да осигурите ключ за целта.

Вредните емисии

Превозното средство трябва да отговаря на изискванията за вредни емисии, в зависимост от възрастта си и вида гориво на автомобила.

Изпускателната система трябва да е сигурна, цялостна, без сериозни течове и да се заглушава ефективно.

Предпазните колани

Всички монтирани колани се проверяват за вид, състояние, функционалност и сигурност. Всички задължителни предпазни колани трябва да бъдат на мястото си.

Седалките

Предните седалки трябва да са стабилни. Предните и задните седалки трябва да могат да бъдат закрепени в изправено положение.

Вратите трябва да се затварят плътно и сигурно. Предните врати на автомобила трябва да се отварят отвътре навън. Може да се наложи да се отворят и задните врати, за да се осигури достъп до определени елементи обект на проверка.

Огледалата

Автомобилът трябва да има налични минималния брой огледала, проверява се тяхното състояние и надеждност.

Сигурност на товара

Багажникът или задният капак осигуряват сигурност в затворено положение.

Спирачките

Тяхното състояние, функционалност и действие (тест за ефективност). Обърнете внимание, че смяната на джанти не е част от теста.

Гуми и джанти

Тяхното състояние, сигурност, размер, вид и дълбочина на протектора. Резервните гуми не се проверяват.

Регистрационните табели

Тяхното състояние, надеждност, знаци - правилно оформени и разположени.

Фаровете

Тяхното състояние, действие и сигурност. Предни фарове.

Капакът

Дали се затваря плътно и сигурно.

Чистачките

Дали работят изправно, за да осигуряват на шофьора ясна гледка напред.

Предното стъкло

Състоянието му и изгледа на шофьора към пътя.

Клаксонът

Работи правилно и е в подходящ вид.

Кормилното управление и окачване

Дали са в задоволително състояние и функционират изправно.

Идентификационен номер на автомобила (VIN) e за първи път използван на конкретния автомобил, на и след 1 август 1980г. Всеки автомобил има не повече от един VIN, с изключение на многоетапно изградените превозни средства.

Къде трябва да отидем за МОТ тест

Съществуват около 19 000 станции в цялата страна, оторизирани като тестови пунктове за МОТ, които могат да Ви направят тест. Синьото лого с трите триъгълника показва, че конкретният пункт е оторизиран да извършва тестове. Максималната такса за теста трябва да бъде показана на табло вътре във всеки тестови пункт. Но ако конкретният пункт пожелае, може да таксува и по-ниска такса от показаната на таблото.

Как се тестват автомобилите

Тестовите пунктове за МОТ имат определени тестови платформи, където се провеждат тестовете, като се използва определен набор от оборудване, което отговаря на специфичните технически изисквания за годишния технически преглед (МОТ тест). Стандартните тестови процедури са изложени в печатно издание - ръководство за извършване на тестове, което всеки пункт трябва да предоставя при поискване.

МОТ тест брошури

Ако автомобилът ви не е издържал теста, ще ви бъде издаден съответния документ за неиздържан тест с препратка към това ръководство. Можете да наблюдавате теста от предназначена за целта зона за наблюдение, но не е позволено да прекъсвате служителя, който извършва теста по време на неговата работа.

Всички тестови служители са преминали през курс на обучение към Агенцията за транспортни средства (VOSA) и обслужването им и резултатите от тестовете им се проверяват редовно.

Ръководства и указания за тестването на МПС

Предлагани Услуги

Доставка на превозни средства и товари от и до Англия

BGLondon предлага конкурентен и надежден транспорт на автомобили, джипове, пикапи, ванове, мотори, камиони,...
179235
Продължава...

Автовозен превоз в Европа

Конкурентните и надеждни авто транспортни услуги, които предлагахме до сега само от и до Англия вече са...
69654
Продължава...

Залагане на онлайн търгове

С ползването на услуга Залагане на търг вие ни се доверявате и споделяте многогодишния опит и всевъзможните...
32446
Продължава...

Оглед и закупуване на превозни средства и стоки

Ако сте си харесали и желаете да закупите превозно средство или други предлагани на фиксирана цена онлайн...
30621
Продължава...

Пътна помощ, Репатриране, Склад, Логистика

БГЛондон осигурява бърза, компетентна и достъпна пътна помощ за вас и вашия автомобил на територията на...
17703
Продължава...

Търси и сравнявай по зададени критерии

Искало ли ви се е да знаете наличните актуални оферти за лек автомобил, джип, трактор, пътностроителна или...
14530
Продължава...

Допълнителни услуги

Предлаганите допълнителни услуги са в следствие на молби от страна на наши клиенти дали можем да им...
11721
Продължава...
Виж всички

Топ Съвети Автовоз

BGLondon пази вашите автомобили

Бъдете сигурни, че знаете за всички лични вещи и багажи в автомобилите, по причини свързани със сигурността. Нашата компания и / или превозвач ще бъдат тотално неотговорни за каквито и да е вещи и багажи оставени в транспортираните автомобили.

Бъдете сигурни, че Вие - собственикът, или което и да е избрано от собственика лице, сте на място да подпишете нужната документация и ни осигурите с ключове за автомобила.

Молим Ви да проверите вашият автомобил за повреди, шофьорът също ще го провери преди да бъде натоварен.

Ако се намирате в недостъпни за камион места или в централни зони, молим да имате пред вид, че си запазваме правото да доставим или вземем автомобила от близо до Вас подходящо място, например бензиностанция или паркинг за камиони. В нормални обстоятелства ще Ви се обадим 12-24 часа преди автовоза да е на място. Понякога се налага Вие да предвижите автомобила до камиона.

Вашият автомобил трябва да бъде в движение, в противен случай могат да бъдат приложими допълнителни такси и методи на товарене и разтоварване.

Трябва да ни предупредите ако Вашето МПС е модифицирано по някакъв начин, например повдигнати джипове, кампери, снижени автомобили...

При превоза с автовоз височината е от по-голямо значение, от колкото дължината.

Долната част на превозвани автомобили трябва да е поне на 10см от земята, за да може да бъдат безпроблемно натоварени и разтоварени.

Ние трябва да имаме Ваш функциониращ телефонен номер, на който да можем да ви открием през цялото време на релокацията на Вашия автомобил.

Бъдете търпеливи, международният превоз не е лесна задача, по всяко време могат да възникнат непредвидени ситуации, с които да се стигне до закъснения и промени в датите. Ние винаги ще се стараем да Ви държим в течение на ситуацията.

Нашите клиенти

  • "За втори път закупувам и доставям автомобил с помощта на BGLondon. Всичко протича лесно и безпроблемно! :-) "
  • "Благодаря ви за стриктно изпълнените от вас задължения. Останах приятно изненадан. Много лесно се работи с вас. Имах кошмарни преживявания с едни ваши колеги и загубих депозита, който им бях платил. Седмици след обещания от тях срок все още не се бяха появили и накрая напълно спряха да отговарят. Не бих се доверил на друг от сега нататък и се надявам скоро пак да се възползвам от услугите ви. Поздрави, Тони"
  • "Здравейте, получих изпратените от вас документи, ще регистрирам колата другата седмица, сега я ремонтирам :) Искам да ви кажа, че съм много доволен от Вас и вашата фирма, много сте коректни и изпълнителни, и ми беше много приятно да работя с Вас! С уважение: Емил Димитров"
  • "Здравейте! Просто исках да знаете, че компресора пристигна безпроблемно и съм много доволен от услугите ви. Шофьорите са приятелски и добронамерено настроени, дадоха ми достатъчно предизвестие, за да мога да се подготвя и да ги посрещна на време. Определено ще препоръчам услугите ви. Благодаря отново за цялата ваша помощ. С уважение, Х. Михов"
  • "Много се радвам, че джипът ми пристигна няколко дни по-рано от очакваното. И преди съм ползвал услугите ви и винаги сте така коректни и отзивчиви. Препоръчвам ви на всички мои близки и приятели и ви желая успех. Благодаря, Ш. Мъстан"

Защо БГЛондон?

BGLondon.com е надежден превозвач на автомобили за безброй купувачи и продавачи из Европа, Англия и България. Тук ще намерите съвети относно процеси свързани с придобиване, експортиране, транспорт на превозни средства , както и друга полезна и актуална информация.

Полезно

Английски сайтове за автомобили

Английски сайтове за автомобили, камиони, агротехника, онлайн търгове, обяви, резервни части и...
487059
Продължава...

Връзка с BGLondon

Преди да се свържете с нас, моля, прочетете отговорите ни на често задавани въпроси , както и...
115557
Продължава...

V5C сертификат / талон коли Англия

Макар, че голяма част от тази статия може да не е актуална, в нея може да научите за:
83955
Продължава...

Каталог на онлайн търговци в Англия

Каталог с онлайн магазини, търгове и други полезни сайтове предлагащи продукти в Англия.
80074
Продължава...

Договор за покупка на автомобил от Англия

Това е примерен договор за покупко продажба на автомобил в Англия.
45268
Продължава...

Автомобилни застраховки в Англия

Престъпление е да не застраховате превозното си средство.
40822
Продължава...

Road Tax / Пътен данък

Road Tax - Английска винетка (пътен данък)
40165
Продължава...

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories
36724
Продължава...

Регистриране на превозно средство в Англия

Как да регистрирате превозното си средство в Англия?
30347
Продължава...

Закупуване на употребявани автомобили от Англия

При купуването на кола втора употреба, правата ви ще зависят от това дали я купувате от дилър, на...
27651
Продължава...

Закупуване на автомобил? Внимавайте за...

Дори и да не сте наясно по какъв начин работят автомобилите, има неща, които можете да вземете...
24759
Продължава...

Формуляр V62

Формуляр V62, необходим за издаване на регистрационен сертификат на МПС - V5C
23206
Продължава...

Нови емисионни правила в Лондон Lez

Вие сте тези, които трябва да предвидите дали адресът Ви попада в таксуваната зона.
21534
Продължава...

Какво е HPI проверка?

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани...
20076
Продължава...

"Хватките" на Copart UK

От какво се нуждаете за да купувате от Copart UK?
20004
Продължава...
Виж всички

Времето

current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind
current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind

Валутни курсове