bgenfrdeitrues
Сподели тази страница

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани автомобили.

Купуването на ползван автомобил може да бъде рисковано действие. Всяка година хиляди хора купуват коли втора ръка, на които им е върнат километража, са със сериозни повреди от катастрофи, грешно и подвеждащо описани, крадени или със оставащи задължения. В нередки случаи купувачите могат да загубят платени пари за колата, както и колата или да се подложат на излишна опасност.

Отделяйки 5-20 паунда преди купуването на ползвана кола, а и на нова, за HPI проверка ще ви накара да се чувствате по-щастливи и малко по-сигурни. Ех, поне ще сте направили това, което сте могли.

HPI проверката се извършва онлайн и предоставя текуща информация по различни аспекти за проверявания автомобил.

Какво проверява HPI и какво ще получите?

 • Неизплатени лизинги

HPI проверява най-точните данни във Великобритания за финансови лизинги, с над 7 милиона текущи записи. 24 от всеки 100 проверени с HPI превозни средства се оказват с неизплатени лизинги. Ако закупите автомобил със останали неизплатени заеми вие рискувате да загубите колата и/или парите отделени за нея.

 • Откраднати превозни средства

Близо 30 превозни средства на ден се идентифицират като откраднати от HPI. Извличайки информация от базата данни на полицията, чрез HPI проверка ще можете да разберете дали превозното средство, от което се интересувате е обявено за откраднато.

Чрез HPI проверка няма да можете да разберете, че проверявания автомобил е бил краден, ако той в последствие е намерен без значителни повреди и върнат на собственика му. Ако откраднато превозно средство е било намерено, но преди това отписано от застрахователното дружество като крадено, то ще бъде преместено от регистъра за крадени автомобили към регистъра за отписани автомобили.

 • Отписани превозни средства

4 от всеки 100 проверени автомобила с HPI проверка са отписани в резултат на повреда или кражба. Някои превозни средства могат да бъдат безопасно ремонтирани и върнати на пътя, други са подходящи само за скраб. От 1997 г. насам HPI проверката използва способа за категоризиране на превозни средства претърпели злополука на британските застрахователи (salvage categories).

На превозни средства, отписани като категории А, В и С се поставя „VIC маркер". VIC е съкращение на Vehicle Identity Check, което в буквален превод означава Проверка идентичността на автомобил.

VIC е спомагателна програма за предотвратяване разпространението на откраднати коли маскирани като поправени катастрофирали автомобили. Можете онлайн да проверите дали даден автомобил се нуждае от VIC проверка, както и да подадете искане за VIC. Чрез HPI проверката ще можете да разберете дали превозните средства са били подлагани на VIC проверка.

 • Инспекция за техническа изправност

HPI проверката ви уведомява дали проверяваното превозно средство е било обявено за отписано като претърпяло злополука и дали в последствие е преминало инспекция за техническа изправност. Ако продавачът не може да осигури Thatcham-approved inspection доклад и копия от други налични проверки, те се предлагат от HPI срещу допълнително заплащане.

 • Пробег

HPI проверката използва базата данни на Националния регистър за пробег, съдържащ около 125 милиона записа. Чрез проверката си осигурявате най-добра защита срещу връщане на километража и ще ви помогне да разберете дали показаните например 32 000 мили на даден автомобил не са реално 132 000 мили.

 • Идентичност на превозното средство

HPI проверката ще ви разкрие дали надписът GTI, привлякъл окото ви, е истински. Използват се повече от 60 милиона записа от DVLA и DVA (Северна Ирландия). Проверката потвърждава марка, модел, дериват, (например различни типове от даден модел, като специални и луксозни издания), категория на автомобила, сегашния и предишния цвят на автомобила, скоростната кутия, размер на двигателя, както и информация за това колко са на брои предишните собственици. Освен това получавате сведения за годината и датата на производство, както и датата на първа регистрация на автомобила в Англия.

 • Проверка за откраднати регистрационни документи

Проверява се дали някои от издадените регистрационни документи са били откраднати.

 • Смяна на регистрационни табели

20 от всеки 100 автомобила, преминали HPI проверка, са имали поне една смяна на регистрационните табели. По принцип няма нищо обезпокоително в това, но смяната на регистрационни табели може да се използва за прикриване миналото на автомобила. Чрез търсене в почти 4 милиона записа, датиращи от преди повече от 10 години, което е повече от всеки друг източник, HPI проверката ще разкрие сменени рег. табели и потенциални проблеми, като например дали колата е била отписана в миналото.

 • VRM (регистрационни номера) и VIN (номер на шаси)

HPI ви информира за това дали VRM и VIN отговарят на вписаните в DVLA и DVA (Северна Ирландия) рекорди. Ако те не отговарят, можеби става дума за МПС двойник. Винаги проверявайте дали номерата за идентификация на автомобила отпечатани на каросерията, на шасито и на предния прозорец изглеждат оригинални и дали съвпадат с тези на документацията.

 • Наблюдение за сигурност

Много видове организации (например фирми за отдаване на коли под наем) използват услугата на HPI "Наблюдение за сигурност" за да регистрират превозни средства, които не са предназначени за продаване. HPI проверката ще ви уведоми ако колата, която искате да закупите е една от 120 000 превозни средства, които не трябва да бъдат продавани.

 • CO2 емисии

Използвайки данни от DVLA (КАТ) HPI проверката може да ви каже какви CO2 емисии има колата, която обмисляте да закупите. Чрез предоставяне на тази информация HPI ви помага да направите нещо позитивно за въздействието ви върху околната среда с покупка на ефикасен автомобил. CO2 индикациите са предназначени като гид за емисии отделяни от проверявани превозни средства и ги преравняват с текущите норми.

 • Пазарна стойност

Използвайки данни от водещи пазари, който се актуализират всеки месец, HPI проверката ще покаже текущата пазарна стойност на автомобила, който сте намислили да закупите. Така бихте предвидили дали ще сключите добра сделка.

Моля, свържете се с БГЛондон, ако желаете да извършим HPI проверка за превозно средство, което сте си харесали.

Предлагани Услуги

Доставка на превозни средства и товари от и до Англия

BGLondon предлага конкурентен и надежден транспорт на автомобили, джипове, пикапи, ванове, мотори, камиони,...
179236
Продължава...

Автовозен превоз в Европа

Конкурентните и надеждни авто транспортни услуги, които предлагахме до сега само от и до Англия вече са...
69654
Продължава...

Залагане на онлайн търгове

С ползването на услуга Залагане на търг вие ни се доверявате и споделяте многогодишния опит и всевъзможните...
32446
Продължава...

Оглед и закупуване на превозни средства и стоки

Ако сте си харесали и желаете да закупите превозно средство или други предлагани на фиксирана цена онлайн...
30622
Продължава...

Пътна помощ, Репатриране, Склад, Логистика

БГЛондон осигурява бърза, компетентна и достъпна пътна помощ за вас и вашия автомобил на територията на...
17703
Продължава...

Търси и сравнявай по зададени критерии

Искало ли ви се е да знаете наличните актуални оферти за лек автомобил, джип, трактор, пътностроителна или...
14531
Продължава...

Допълнителни услуги

Предлаганите допълнителни услуги са в следствие на молби от страна на наши клиенти дали можем да им...
11721
Продължава...
Виж всички

Топ Съвети Автовоз

BGLondon пази вашите автомобили

Бъдете сигурни, че знаете за всички лични вещи и багажи в автомобилите, по причини свързани със сигурността. Нашата компания и / или превозвач ще бъдат тотално неотговорни за каквито и да е вещи и багажи оставени в транспортираните автомобили.

Бъдете сигурни, че Вие - собственикът, или което и да е избрано от собственика лице, сте на място да подпишете нужната документация и ни осигурите с ключове за автомобила.

Молим Ви да проверите вашият автомобил за повреди, шофьорът също ще го провери преди да бъде натоварен.

Ако се намирате в недостъпни за камион места или в централни зони, молим да имате пред вид, че си запазваме правото да доставим или вземем автомобила от близо до Вас подходящо място, например бензиностанция или паркинг за камиони. В нормални обстоятелства ще Ви се обадим 12-24 часа преди автовоза да е на място. Понякога се налага Вие да предвижите автомобила до камиона.

Вашият автомобил трябва да бъде в движение, в противен случай могат да бъдат приложими допълнителни такси и методи на товарене и разтоварване.

Трябва да ни предупредите ако Вашето МПС е модифицирано по някакъв начин, например повдигнати джипове, кампери, снижени автомобили...

При превоза с автовоз височината е от по-голямо значение, от колкото дължината.

Долната част на превозвани автомобили трябва да е поне на 10см от земята, за да може да бъдат безпроблемно натоварени и разтоварени.

Ние трябва да имаме Ваш функциониращ телефонен номер, на който да можем да ви открием през цялото време на релокацията на Вашия автомобил.

Бъдете търпеливи, международният превоз не е лесна задача, по всяко време могат да възникнат непредвидени ситуации, с които да се стигне до закъснения и промени в датите. Ние винаги ще се стараем да Ви държим в течение на ситуацията.

Нашите клиенти

 • "За втори път закупувам и доставям автомобил с помощта на BGLondon. Всичко протича лесно и безпроблемно! :-) "
 • "Благодаря ви за стриктно изпълнените от вас задължения. Останах приятно изненадан. Много лесно се работи с вас. Имах кошмарни преживявания с едни ваши колеги и загубих депозита, който им бях платил. Седмици след обещания от тях срок все още не се бяха появили и накрая напълно спряха да отговарят. Не бих се доверил на друг от сега нататък и се надявам скоро пак да се възползвам от услугите ви. Поздрави, Тони"
 • "Здравейте, получих изпратените от вас документи, ще регистрирам колата другата седмица, сега я ремонтирам :) Искам да ви кажа, че съм много доволен от Вас и вашата фирма, много сте коректни и изпълнителни, и ми беше много приятно да работя с Вас! С уважение: Емил Димитров"
 • "Здравейте! Просто исках да знаете, че компресора пристигна безпроблемно и съм много доволен от услугите ви. Шофьорите са приятелски и добронамерено настроени, дадоха ми достатъчно предизвестие, за да мога да се подготвя и да ги посрещна на време. Определено ще препоръчам услугите ви. Благодаря отново за цялата ваша помощ. С уважение, Х. Михов"
 • "Много се радвам, че джипът ми пристигна няколко дни по-рано от очакваното. И преди съм ползвал услугите ви и винаги сте така коректни и отзивчиви. Препоръчвам ви на всички мои близки и приятели и ви желая успех. Благодаря, Ш. Мъстан"

Защо БГЛондон?

BGLondon.com е надежден превозвач на автомобили за безброй купувачи и продавачи из Европа, Англия и България. Тук ще намерите съвети относно процеси свързани с придобиване, експортиране, транспорт на превозни средства , както и друга полезна и актуална информация.

Полезно

Английски сайтове за автомобили

Английски сайтове за автомобили, камиони, агротехника, онлайн търгове, обяви, резервни части и...
487059
Продължава...

Връзка с BGLondon

Преди да се свържете с нас, моля, прочетете отговорите ни на често задавани въпроси , както и...
115557
Продължава...

V5C сертификат / талон коли Англия

Макар, че голяма част от тази статия може да не е актуална, в нея може да научите за:
83956
Продължава...

Каталог на онлайн търговци в Англия

Каталог с онлайн магазини, търгове и други полезни сайтове предлагащи продукти в Англия.
80075
Продължава...

Договор за покупка на автомобил от Англия

Това е примерен договор за покупко продажба на автомобил в Англия.
45268
Продължава...

Автомобилни застраховки в Англия

Престъпление е да не застраховате превозното си средство.
40822
Продължава...

Road Tax / Пътен данък

Road Tax - Английска винетка (пътен данък)
40165
Продължава...

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories
36724
Продължава...

Регистриране на превозно средство в Англия

Как да регистрирате превозното си средство в Англия?
30347
Продължава...

Закупуване на употребявани автомобили от Англия

При купуването на кола втора употреба, правата ви ще зависят от това дали я купувате от дилър, на...
27652
Продължава...

Закупуване на автомобил? Внимавайте за...

Дори и да не сте наясно по какъв начин работят автомобилите, има неща, които можете да вземете...
24759
Продължава...

Формуляр V62

Формуляр V62, необходим за издаване на регистрационен сертификат на МПС - V5C
23207
Продължава...

Нови емисионни правила в Лондон Lez

Вие сте тези, които трябва да предвидите дали адресът Ви попада в таксуваната зона.
21534
Продължава...

Какво е HPI проверка?

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани...
20077
Продължава...

"Хватките" на Copart UK

От какво се нуждаете за да купувате от Copart UK?
20004
Продължава...
Виж всички

Времето

current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind
current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind

Валутни курсове