bgenfrdeitrues
Сподели тази страница

От 26.10.2015г. VIC проверката отпадна. За повече инфо ТУК.

Голяма част от статията по-долу не е актуална, и остава в сайта единствено като референс.

VIC (ви-ай-си чек) е съкращение на Vehicle Identity Check, което в буквален превод означава Проверка идентичността на автомобил.

VIC е спомагателна програма за предотвратяване разпространението на откраднати коли маскирани като поправени катастрофирали автомобили. Можете онлайн да проверите дали даден автомобил се нуждае от VIC проверка, както и да подадете искане за VIC.

Как се поставя VIC маркер

Застрахователите трябва да уведомят английския КАТ (DVLA) за всички автомобили отписани (written off) като salvage категории A, B или C. Това уведомление поставя VIC маркер в досието на автомобила. Докато VIC маркера не бъде премахнат английския КАТ (DVLA) няма да издаде регистрационен сертификат V5C (талон) или уведомление за изтичаща пътна такса V11.

VIC маркера може да бъде премахнат единствено ако автомобила премине VIC проверка.

Как се проверява идентичността на автомобил

The Vehicle and Operator Services Agency (VOSA) е нещо като българската Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която осъществява VIC. Проверката е предназначена за потвърждаване идентичността на автомобил и спомага осигуряването на автентичността на върнатите на пътя коли.

VIC проверката отнема около 20 минути и включва съпоставяне на данните, които са в базата на КАТ срещу тези на проверявания автомобил. VIC е проверка на идентичността, а не на качеството на извършения ремонт или годността на автомобила. Ако имате грижи относно тези аспекти се свържете с нас.

След като автомобила премине VIC проверката, в данните му към регистрационния сертификат V5C (талона) ще бъде анотирано „задоволяващо поправен и/ или катастрофирал; идентичността проверена на дд/мм/гггг".

Проверка за наличност на VIC маркер

Можете да проверите безплатно дали е поставен VIC маркер и дали автомобила подлежи на VIC проверка чрез онлайн услугите в страницата на английския КАТ - DVLA - Vehicle Enquiry. За проверката са ви необходими регистрационния номер и марката на автомобила.

VIC маркера ще бъде показан единствено ако е поставен в DVLA досието на автомобила.

Също може да проверите дали е поставен VIC маркер като се обадите на VOSA: 0044(0)300 123 9000.

Как да подадете формуляр за VIC проверка

VIC проверката може да бъде осъществена в 56 тест станции на VOSA. Трябва да изпратите попълнен VIC1 формуляр до VOSA заедно със определената за целта такса (вижте таблицата по-долу).

Можете да изпратите формата онлайн стига да имате възможността да заплатите таксата с дебитна или кредитна карта или ако имате предварително отворена сметка с VOSA. Самото плащането не се извършва на момента, но VOSA ще се свържи с вас след като VIC1 формуляра ви бъде приет.

След като бъде одобрена молбата ви VOSA ще се свърже с вас и ще ви информира с часа и датата за насрочената проверка.

Пълните инструкции и условия са записани на страница 3 от VIC1 формуляра.

 • Подайте молба за VIC (Проверка идентичността на автомобил)
 • Тест станции на VOSA, в които се провеждат VIC проверки

Цени:

ВидВ работно времеИзвън работно време
VIC£41.00£50.00
Обжалване£41.00£50.00

Закарване на автомобил за VIC проверка

Когато закарвате вашия автомобил за VIC проверка трябва да бъдат спазени следните изисквания:

 • ремонтите да са приключили, автомобила да е използваем и да е способен да се движи на самоход;
 • в случай, че го закарвате на самоход и ако е на повече от 3 години, автомобила трябва да е придружен с валиден английски преглед – МОТ;
 • лицето управляващо автомобила трябва да е застраховано;
 • да бъдат изложени на предназначените за целта места предни и задни регистрационни номера (табели), ако докарвате автомобила на ход.


Свържете се с VOSA на: 0044(0)300 123 9000 или с нас за да ви бъде разяснено как може да се снабдите с регистрационни табели

Всеки автомобил може да бъде управляван директно до и от предварително одобрена VIC проверка без пътна такса – Road Tax.

Какво става след като премина VIC проверката?

Ако VOSA потвърди позитивно идентичността на вашия автомобил вие ще получите VIC20 сертификат за успешно преминал проверката. Английския Кат - DVLA ще бъде електронно уведомен за позитивния ви резултат.

Вече можете да подадете вашия попълнен формуляр V62 нужен за получаване на регистрационен сертификат V5C (талон). Ако вашата кола е била категория Ц "category C write off",това обстоятелство трябва да се декларира когато се попълва формата, тъй като сте освободени от дължимата такса заплащаща се за подновяване на талон.

 • Изтеглете форма V62 (PDF, 226K)

Ако VOSA не може да потвърди идентичността на вашия автомобил, ще получите писмен отказ VIC21, в който ще са описани причините за отказа. VOSA ще пренасочи случая или към полицията или към DVLA за по-нататъшно разследване. VOSA ще следи развитието на случая и след като приключи ще ви уведоми за резултатите. Това може да продължи няколко седмици.

След като приключи разследването ако идентичността на автомобила е потвърдена като оригинална VOSA ще ви издаде VIC20 сертификат за успешно преминал проверката. Ако пък идентичността не може да бъде потвърдена VIC маркера ще остане в досието на автомобила и DVLA няма да ви издаде регистрационен сертификат V5C.

VIC обжалване

Ако не сте доволни от резултата на проверката можете да обжалвате решението на VOSA със попълнен формуляр VIC17 и съответната такса.

Пълна онлайн информационна брошура за Схемата – Можете да проверите идентичността на автомобил.

current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind
current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind

Топ Съвети Автовоз

BGLondon пази вашите автомобили

Бъдете сигурни, че знаете за всички лични вещи и багажи в автомобилите, по причини свързани със сигурността. Нашата компания и / или превозвач ще бъдат тотално неотговорни за каквито и да е вещи и багажи оставени в транспортираните автомобили.

Бъдете сигурни, че Вие - собственикът, или което и да е избрано от собственика лице, сте на място да подпишете нужната документация и ни осигурите с ключове за автомобила.

Молим Ви да проверите вашият автомобил за повреди, шофьорът също ще го провери преди да бъде натоварен.

Ако се намирате в недостъпни за камион места или в централни зони, молим да имате пред вид, че си запазваме правото да доставим или вземем автомобила от близо до Вас подходящо място, например бензиностанция или паркинг за камиони. В нормални обстоятелства ще Ви се обадим 12-24 часа преди автовоза да е на място. Понякога се налага Вие да предвижите автомобила до камиона.

Вашият автомобил трябва да бъде в движение, в противен случай могат да бъдат приложими допълнителни такси и методи на товарене и разтоварване.

Трябва да ни предупредите ако Вашето МПС е модифицирано по някакъв начин, например повдигнати джипове, кампери, снижени автомобили...

При превоза с автовоз височината е от по-голямо значение, от колкото дължината.

Долната част на превозвани автомобили трябва да е поне на 10см от земята, за да може да бъдат безпроблемно натоварени и разтоварени.

Ние трябва да имаме Ваш функциониращ телефонен номер, на който да можем да ви открием през цялото време на релокацията на Вашия автомобил.

Бъдете търпеливи, международният превоз не е лесна задача, по всяко време могат да възникнат непредвидени ситуации, с които да се стигне до закъснения и промени в датите. Ние винаги ще се стараем да Ви държим в течение на ситуацията.

Нашите клиенти казват за нас

 • "За втори път закупувам и доставям автомобил с помощта на BGLondon. Всичко протича лесно и безпроблемно! :-) "
 • "Благодаря ви за стриктно изпълнените от вас задължения. Останах приятно изненадан. Много лесно се работи с вас. Имах кошмарни преживявания с едни ваши колеги и загубих депозита, който им бях платил. Седмици след обещания от тях срок все още не се бяха появили и накрая напълно спряха да отговарят. Не бих се доверил на друг от сега нататък и се надявам скоро пак да се възползвам от услугите ви. Поздрави, Тони"
 • "Здравейте, получих изпратените от вас документи, ще регистрирам колата другата седмица, сега я ремонтирам :) Искам да ви кажа, че съм много доволен от Вас и вашата фирма, много сте коректни и изпълнителни, и ми беше много приятно да работя с Вас! С уважение: Емил Димитров"
 • "Здравейте! Просто исках да знаете, че компресора пристигна безпроблемно и съм много доволен от услугите ви. Шофьорите са приятелски и добронамерено настроени, дадоха ми достатъчно предизвестие, за да мога да се подготвя и да ги посрещна на време. Определено ще препоръчам услугите ви. Благодаря отново за цялата ваша помощ. С уважение, Х. Михов"
 • "Много се радвам, че джипът ми пристигна няколко дни по-рано от очакваното. И преди съм ползвал услугите ви и винаги сте така коректни и отзивчиви. Препоръчвам ви на всички мои близки и приятели и ви желая успех. Благодаря, Ш. Мъстан"

Защо БГЛондон?

BGLondon.com е надежден превозвач на автомобили за безброй купувачи и продавачи из Европа, Англия и България. Тук ще намерите съвети относно процеси свързани с придобиване, експортиране, транспорт на превозни средства , както и друга полезна и актуална информация.

Разумно Бързи

Крайно Коректни

Голям Опит

Доверие Сигурност

Изгодни Цени

Ясен Край

Полезно

Английски сайтове за автомобили

Английски сайтове за автомобили, камиони, агротехника, онлайн търгове, обяви, резервни части и други.
486440
Продължава...

Връзка с BGLondon

Преди да се свържете с нас, моля, прочетете отговорите ни на често задавани въпроси , както и описанията на нашите...
115404
Продължава...

V5C сертификат / талон коли Англия

Макар, че голяма част от тази статия може да не е актуална, в нея може да научите за:
83932
Продължава...

Каталог на онлайн търговци в Англия

Каталог с онлайн магазини, търгове и други полезни сайтове предлагащи продукти в Англия.
79890
Продължава...

Договор за покупка на автомобил от Англия

Това е примерен договор за покупко продажба на автомобил в Англия.
45227
Продължава...

Автомобилни застраховки в Англия

Престъпление е да не застраховате превозното си средство.
40797
Продължава...

Road Tax / Пътен данък

Road Tax - Английска винетка (пътен данък)
40146
Продължава...

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories
36442
Продължава...

Регистриране на превозно средство в Англия

Как да регистрирате превозното си средство в Англия?
30315
Продължава...

Закупуване на употребявани автомобили от Англия

При купуването на кола втора употреба, правата ви ще зависят от това дали я купувате от дилър, на търг или от частен...
27626
Продължава...

Закупуване на автомобил? Внимавайте за...

Дори и да не сте наясно по какъв начин работят автомобилите, има неща, които можете да вземете предвид.
24739
Продължава...

Формуляр V62

Формуляр V62, необходим за издаване на регистрационен сертификат на МПС - V5C
23177
Продължава...

Нови емисионни правила в Лондон Lez

Вие сте тези, които трябва да предвидите дали адресът Ви попада в таксуваната зона.
21491
Продължава...

Какво е HPI проверка?

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани автомобили.
20058
Продължава...

"Хватките" на Copart UK

От какво се нуждаете за да купувате от Copart UK?
19985
Продължава...
Всичко Полезно