bgenfrdeitrues
Сподели тази страница

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Британските застрахователи са измислили практичен способ за минимизиране на възможността да бъдат клонирани и да бъдат връщани опасно поправени на пътя МПС. Този способ също така се използва за засичане и превенция на застрахователни измами, както и за да направи историята на автомобила по-прозрачна. След като им се направи застрахователна оценка, всички претърпели злополука / щета превозни средства, в зависимост от степента на повредата, се категоризират. Важно е да се знае застрахователната категория на всяка катастрофирала кола преди покупка, тъй като това ни дава значителна информация за това какво не е наред с автомобила и за какво може да се използва след това. Желаете ли да закупите с цел да ремонтирате и след това да продадете с печалба? Или пък Вашата цел е да закупите и след това да разглобите и да продадете на части?

От 01/10/2017 категориите се променят от старите A, B, C & D на следните нови категории:

A: Scrap
B: Break
S: Structural
N: Non-Structural

Категориите A (Scrap) и B (Break) ще останат същите, докато S (Structural) и N (Non-Structural) ще заместят категории C and D.

Категориите на МПС претърпели злополука са следните:

 • Категория A (Scrap): Това не Ви трябва! Автомобили от тази категория са до такава степен разрушени от пожар, катастрофа и други, че трябва да бъдат напълно унищожени само за метален скрап. Трябва да бъде подадено известие за унищожение до DVLA (КАТ) и HPI.
 • Категория B (Break): Полезен е само ако го купувате с цел да го разглобите и да го продавате на части. Повредата на автомобили от тази категория не може да се поправи на разумна цена, и след като се спасят годните части, трябва да бъде унищожен (по смисъла на категория А). Нужни са специални разрешителни и лицензи за да може да се търгува с тази категория МПС. Отново, трябва да бъде подадено известие за унищожение до DVLA (КАТ).
 • Категория S (Structural): Подобни автомобили се предлагат от застрахователни компании, според които цената, която ще похарчат за да преведат автомобила в изрядност, би била повече от стойността на самия автомобил, а не защото са напълно негодни. При изготвяне на оценката си застрахователите включват: сумата за самия ремонт по цени на главните представители, ДДС, пари похарчени за дела, кола заместваща поправяната за застрахования и други. За тези, които имат умения и желание, тези коли могат отново да се преведат в технически изправно състояние и да станат продаваеми. Автомобилите от тази категория имат един основен недостатък за купувачи от България, а именно, че трябва да преминат през VIC (проверка за идентифициране на автомобила) след като бъдат поправени, което на практика означава, че поправеното МПС трябва да се върне в Англия и след като премине VIC да му се издаде документ, с който да може да се регистрира. Също така тази категория автомобили са на границата с автомобилите от категория В, които могат да се използват само за части. От 26/10/2015 вече не се изисква преминаване на VIC проверка. За повече информация по този въпрос, моля прочетете ТУК.
 • Категория N (Non-Structural): Тази категория автомобили са най-подходящи за тези, които търсят автомобили за ремонт с цел продажба с печалба. Това са автомобили, отписани от застрахователни дружества по други причини, въпреки че разходите за ремонт може да са по-малко от стойността на самия автомобил. От продажбата на автомобил от категория D може да се направи една добра печалба.
 • Категория X: Това са обикновено неповредени, леко повредени и / или намерени откраднати автомобили. Печалбата, реализирана от продажба на автомобил от тази категория X може да бъде до известна степен неизгодна по отношение на по-високата застрахователна оценка и първоначална цена, но могат да се направят и доста изгодни сделки, ако се следи достатъчно по обичайните автомобилни търгове.
 • Категория U: Буквата U идва от Unrecorded. В тази категория спадат моторни превозни средства, които не са записани и / или оценени за да бъдат категоризирани. Типичен представител от тази категория не би се продавал от застрахователни компании, а от частни лица и може да е претърпял удар или да е повреден, което го прави непредвидим.

Ако трябва да подредим категориите по изгодност за купувачи от България целящи поправка, пререгистрация и продажба, то те, според нас, биха изгледжали така:

Преди 26 October 2015:

 • cat N
 • cat X
 • cat U
 • cat S

След 26 October 2015:

 • cat S
 • cat N
 • cat X
 • cat U

Подробна информация за салвидж категориите може да бъде прочетена онлайн, като потърсите следната информация: CODE OF PRACTICE FOR THE CATEGORISATION OF MOTOR VEHICLE SALVAGE

current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind
current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind

Топ Съвети Автовоз

BGLondon пази вашите автомобили

Бъдете сигурни, че знаете за всички лични вещи и багажи в автомобилите, по причини свързани със сигурността. Нашата компания и / или превозвач ще бъдат тотално неотговорни за каквито и да е вещи и багажи оставени в транспортираните автомобили.

Бъдете сигурни, че Вие - собственикът, или което и да е избрано от собственика лице, сте на място да подпишете нужната документация и ни осигурите с ключове за автомобила.

Молим Ви да проверите вашият автомобил за повреди, шофьорът също ще го провери преди да бъде натоварен.

Ако се намирате в недостъпни за камион места или в централни зони, молим да имате пред вид, че си запазваме правото да доставим или вземем автомобила от близо до Вас подходящо място, например бензиностанция или паркинг за камиони. В нормални обстоятелства ще Ви се обадим 12-24 часа преди автовоза да е на място. Понякога се налага Вие да предвижите автомобила до камиона.

Вашият автомобил трябва да бъде в движение, в противен случай могат да бъдат приложими допълнителни такси и методи на товарене и разтоварване.

Трябва да ни предупредите ако Вашето МПС е модифицирано по някакъв начин, например повдигнати джипове, кампери, снижени автомобили...

При превоза с автовоз височината е от по-голямо значение, от колкото дължината.

Долната част на превозвани автомобили трябва да е поне на 10см от земята, за да може да бъдат безпроблемно натоварени и разтоварени.

Ние трябва да имаме Ваш функциониращ телефонен номер, на който да можем да ви открием през цялото време на релокацията на Вашия автомобил.

Бъдете търпеливи, международният превоз не е лесна задача, по всяко време могат да възникнат непредвидени ситуации, с които да се стигне до закъснения и промени в датите. Ние винаги ще се стараем да Ви държим в течение на ситуацията.

Нашите клиенти казват за нас

 • "За втори път закупувам и доставям автомобил с помощта на BGLondon. Всичко протича лесно и безпроблемно! :-) "
 • "Благодаря ви за стриктно изпълнените от вас задължения. Останах приятно изненадан. Много лесно се работи с вас. Имах кошмарни преживявания с едни ваши колеги и загубих депозита, който им бях платил. Седмици след обещания от тях срок все още не се бяха появили и накрая напълно спряха да отговарят. Не бих се доверил на друг от сега нататък и се надявам скоро пак да се възползвам от услугите ви. Поздрави, Тони"
 • "Здравейте, получих изпратените от вас документи, ще регистрирам колата другата седмица, сега я ремонтирам :) Искам да ви кажа, че съм много доволен от Вас и вашата фирма, много сте коректни и изпълнителни, и ми беше много приятно да работя с Вас! С уважение: Емил Димитров"
 • "Здравейте! Просто исках да знаете, че компресора пристигна безпроблемно и съм много доволен от услугите ви. Шофьорите са приятелски и добронамерено настроени, дадоха ми достатъчно предизвестие, за да мога да се подготвя и да ги посрещна на време. Определено ще препоръчам услугите ви. Благодаря отново за цялата ваша помощ. С уважение, Х. Михов"
 • "Много се радвам, че джипът ми пристигна няколко дни по-рано от очакваното. И преди съм ползвал услугите ви и винаги сте така коректни и отзивчиви. Препоръчвам ви на всички мои близки и приятели и ви желая успех. Благодаря, Ш. Мъстан"

Защо БГЛондон?

BGLondon.com е надежден превозвач на автомобили за безброй купувачи и продавачи из Европа, Англия и България. Тук ще намерите съвети относно процеси свързани с придобиване, експортиране, транспорт на превозни средства , както и друга полезна и актуална информация.

Разумно Бързи

Крайно Коректни

Голям Опит

Доверие Сигурност

Изгодни Цени

Ясен Край

Полезно

Английски сайтове за автомобили

Английски сайтове за автомобили, камиони, агротехника, онлайн търгове, обяви, резервни части и други.
486441
Продължава...

Връзка с BGLondon

Преди да се свържете с нас, моля, прочетете отговорите ни на често задавани въпроси , както и описанията на нашите...
115406
Продължава...

V5C сертификат / талон коли Англия

Макар, че голяма част от тази статия може да не е актуална, в нея може да научите за:
83933
Продължава...

Каталог на онлайн търговци в Англия

Каталог с онлайн магазини, търгове и други полезни сайтове предлагащи продукти в Англия.
79890
Продължава...

Договор за покупка на автомобил от Англия

Това е примерен договор за покупко продажба на автомобил в Англия.
45228
Продължава...

Автомобилни застраховки в Англия

Престъпление е да не застраховате превозното си средство.
40799
Продължава...

Road Tax / Пътен данък

Road Tax - Английска винетка (пътен данък)
40146
Продължава...

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories
36443
Продължава...

Регистриране на превозно средство в Англия

Как да регистрирате превозното си средство в Англия?
30315
Продължава...

Закупуване на употребявани автомобили от Англия

При купуването на кола втора употреба, правата ви ще зависят от това дали я купувате от дилър, на търг или от частен...
27627
Продължава...

Закупуване на автомобил? Внимавайте за...

Дори и да не сте наясно по какъв начин работят автомобилите, има неща, които можете да вземете предвид.
24740
Продължава...

Формуляр V62

Формуляр V62, необходим за издаване на регистрационен сертификат на МПС - V5C
23178
Продължава...

Нови емисионни правила в Лондон Lez

Вие сте тези, които трябва да предвидите дали адресът Ви попада в таксуваната зона.
21492
Продължава...

Какво е HPI проверка?

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани автомобили.
20059
Продължава...

"Хватките" на Copart UK

От какво се нуждаете за да купувате от Copart UK?
19986
Продължава...
Всичко Полезно