bgenfrdeitrues
Сподели тази страница

Рискове при закупуване на автомобили от онлайн търгове

Преди всичко друго искаме да знаете, че от сега нататък (декември 2014), всички автомобили, които се транспортират от нас, особенно тези, които се взимат от място, ще бъдат снимани в момента на товарене, и ако в последствие се окаже, че автомобилът е бил в друго състояние преди да го вземем, ние не носим отговорност. Препоръчваме ви да ни предоставяте снимки и описание на автомобилите, преди да отидем да ги взимаме, за да можем да преценим дали отговарят на обявеното състояние.

В тази статия ще ви разкажем няколко лични случки, и ще се опитаме да ви изтъкнем някои от рисковете, които крият покупките от онлайн търгове за употребявани и катастрофирали автомобили в Англия, а и не само в Англия.

Поведението и условията на онлайн търговете в Англия, с течение на времето и натрупването на опит и клиенти, се промениха, в ущърб на купувачите, в полза на продавачите, и най-вече в тяхна лична полза.

Ето няколко лични случки, който ни провокираха да напишем тази статия:

Случка 1:

Обади ни се клиент, закупил автомобил от онлайн търга за катастрофирали коли в Англия: http://auctions.trents.co.uk/. Преведе ни парите за автомобила, за да го платим от негово име и ни даде информацията, която беше нужна, за да можем да го вземем. Платихме автомобила, отидохме да го взимаме, имаше натрупана такса за 3 дена просрочено взимане, платихме я, за да се освободи автомобила, натовариха ни го на пътната помощ с мотокар, видяхме, че е с ударен заден капак и счупено задно стъкло, но тъй като го взимаме като ударен автомобил и ние не знаехме каква е щетата си помислихме, че удареният капак и счупеното стъкло са част от нея, и че клиента знае за тях. Натоварихме автомобила на автовоз, с който пристигна в България. При получаване, клиента каза, че няма да го приеме в това състояние, тъй като при спечелването на търга, в сайта, автомобила е сниман със здрави заден капак и стъкло, и ни показа снимки доказващи неговите думи. Обадихме се на въпросният търг и ги попитахме: „Защо автомобилът е сниман в едно състояние, а на нас е предаден в друго?”, отговорът беше: „Може след като е взет от нас да е ударен от превозвачите.”, казахме им, че ние сме превозвачите, и че е взет с ударен капак и счупено стъкло. Без дори да попитат, кои сме ние, кой е клиента, коя е колата, ни отрязаха, с отговора: „Вие сте се подписали, че я взимате в състоянието, в което е, и нищо повече не можем да направим.”, и ни затвориха телефона. Клиентът доказа, че е спечелил автомобила със здрав заден капак, а го получава с ударен, търга си изми ръцете с това, че ние сме го приели в състоянието, в което сме го получили, и така вината остана върху нас. Нямаше какво друго да направим, споразумяхме се с клиента, и му изплатихме сумата за щетата.

Случка 2:

Един още по фрапантен, подобен, случай. Клиентът ни спечелва кола от Копарт, плаща я и ни праща да я вземем, и да му я доставим до България. Отиваме да я взимаме, изкарват ни я със счупено предно стъко, но тъй като беше доста скъп автомобил, решехме да се обадим на клиента, за да го питаме дали трябва да е така. Той каза, че на снимките не е със счупено стъко, и ни инструктира да изчакаме и да не я взимаме все още, за да се обади в офиса на търга, и да ги попита за проблема. След извесно време ни се обади и каза да я взимаме така, както е, защото му обяснили, че той вече е платил за колата, снимките и описнанието в сайта били само като guidance (упътване), в условията им пишело, че клиентите нямат право на претенции след спечелването на търга, и че е ако искат да са сигурни в състоянието на автомбила могат да го огледат преди да залагат, иначе го взимат “AS IS” (както е).

Случка 3:

Играхме на търг и спечелихме, за наш клиент, бус Спринтер от Copart UK. Клиентът искаше и да му го доставим до България. Бусът беше описан от Copart като стартиращ и движещ се, с докуметни за управление, без повреди. Предложихме на клиента да му доставим буса предвижвайки го на ход, тъй като щеше да е по изгодно за него, и той се съгласи. Отидохме да взимаме буса, взехме го и на петия километър, след тръгването от Копарт, му блокира двигателя.

Първата и втората случка се различават по това, че във втората клиента си пое последствията от нелоялното поведение на търга, а в първата се наложи ние да изпатим. Логически е да сметнем, че дори и да се бяхме обадили на клиента от първата ни случка, в момента на взимане, и го бяхме предупредили, че автомобила не е в предварително обявеното състояние, търгът пак нямаше да поеме отговорност, но и ние нямаше да пострадаме. Затова, отново, ви напомняме, че предоставянето на информация, с която да можем да сравним предварително обявенето с реалното при получаване състояние, е изцяло ваша отговорност. Ние ще правим снимки при взимане на автомобила, и ако се окаже, че има щети не по наша вина, вие си поемате последсвията.

 

Можем да ви разказваме още много такива случки, но смятаме, че вече сте си изгарадили представа за онлайн търговете за катастрофирали коли в Англия.

Успех,
БГ Лондон

current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind
current
feels like
pressure
humidity
visibility
wind

Топ Съвети Автовоз

BGLondon пази вашите автомобили

Бъдете сигурни, че знаете за всички лични вещи и багажи в автомобилите, по причини свързани със сигурността. Нашата компания и / или превозвач ще бъдат тотално неотговорни за каквито и да е вещи и багажи оставени в транспортираните автомобили.

Бъдете сигурни, че Вие - собственикът, или което и да е избрано от собственика лице, сте на място да подпишете нужната документация и ни осигурите с ключове за автомобила.

Молим Ви да проверите вашият автомобил за повреди, шофьорът също ще го провери преди да бъде натоварен.

Ако се намирате в недостъпни за камион места или в централни зони, молим да имате пред вид, че си запазваме правото да доставим или вземем автомобила от близо до Вас подходящо място, например бензиностанция или паркинг за камиони. В нормални обстоятелства ще Ви се обадим 12-24 часа преди автовоза да е на място. Понякога се налага Вие да предвижите автомобила до камиона.

Вашият автомобил трябва да бъде в движение, в противен случай могат да бъдат приложими допълнителни такси и методи на товарене и разтоварване.

Трябва да ни предупредите ако Вашето МПС е модифицирано по някакъв начин, например повдигнати джипове, кампери, снижени автомобили...

При превоза с автовоз височината е от по-голямо значение, от колкото дължината.

Долната част на превозвани автомобили трябва да е поне на 10см от земята, за да може да бъдат безпроблемно натоварени и разтоварени.

Ние трябва да имаме Ваш функциониращ телефонен номер, на който да можем да ви открием през цялото време на релокацията на Вашия автомобил.

Бъдете търпеливи, международният превоз не е лесна задача, по всяко време могат да възникнат непредвидени ситуации, с които да се стигне до закъснения и промени в датите. Ние винаги ще се стараем да Ви държим в течение на ситуацията.

Нашите клиенти казват за нас

  • "За втори път закупувам и доставям автомобил с помощта на BGLondon. Всичко протича лесно и безпроблемно! :-) "
  • "Благодаря ви за стриктно изпълнените от вас задължения. Останах приятно изненадан. Много лесно се работи с вас. Имах кошмарни преживявания с едни ваши колеги и загубих депозита, който им бях платил. Седмици след обещания от тях срок все още не се бяха появили и накрая напълно спряха да отговарят. Не бих се доверил на друг от сега нататък и се надявам скоро пак да се възползвам от услугите ви. Поздрави, Тони"
  • "Здравейте, получих изпратените от вас документи, ще регистрирам колата другата седмица, сега я ремонтирам :) Искам да ви кажа, че съм много доволен от Вас и вашата фирма, много сте коректни и изпълнителни, и ми беше много приятно да работя с Вас! С уважение: Емил Димитров"
  • "Здравейте! Просто исках да знаете, че компресора пристигна безпроблемно и съм много доволен от услугите ви. Шофьорите са приятелски и добронамерено настроени, дадоха ми достатъчно предизвестие, за да мога да се подготвя и да ги посрещна на време. Определено ще препоръчам услугите ви. Благодаря отново за цялата ваша помощ. С уважение, Х. Михов"
  • "Много се радвам, че джипът ми пристигна няколко дни по-рано от очакваното. И преди съм ползвал услугите ви и винаги сте така коректни и отзивчиви. Препоръчвам ви на всички мои близки и приятели и ви желая успех. Благодаря, Ш. Мъстан"

Защо БГЛондон?

BGLondon.com е надежден превозвач на автомобили за безброй купувачи и продавачи из Европа, Англия и България. Тук ще намерите съвети относно процеси свързани с придобиване, експортиране, транспорт на превозни средства , както и друга полезна и актуална информация.

Разумно Бързи

Крайно Коректни

Голям Опит

Доверие Сигурност

Изгодни Цени

Ясен Край

Полезно

Английски сайтове за автомобили

Английски сайтове за автомобили, камиони, агротехника, онлайн търгове, обяви, резервни части и други.
486440
Продължава...

Връзка с BGLondon

Преди да се свържете с нас, моля, прочетете отговорите ни на често задавани въпроси , както и описанията на нашите...
115406
Продължава...

V5C сертификат / талон коли Англия

Макар, че голяма част от тази статия може да не е актуална, в нея може да научите за:
83932
Продължава...

Каталог на онлайн търговци в Англия

Каталог с онлайн магазини, търгове и други полезни сайтове предлагащи продукти в Англия.
79890
Продължава...

Договор за покупка на автомобил от Англия

Това е примерен договор за покупко продажба на автомобил в Англия.
45228
Продължава...

Автомобилни застраховки в Англия

Престъпление е да не застраховате превозното си средство.
40797
Продължава...

Road Tax / Пътен данък

Road Tax - Английска винетка (пътен данък)
40146
Продължава...

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories

Категории на МПС, претърпели злополука / Salvage Categories
36442
Продължава...

Регистриране на превозно средство в Англия

Как да регистрирате превозното си средство в Англия?
30315
Продължава...

Закупуване на употребявани автомобили от Англия

При купуването на кола втора употреба, правата ви ще зависят от това дали я купувате от дилър, на търг или от частен...
27626
Продължава...

Закупуване на автомобил? Внимавайте за...

Дори и да не сте наясно по какъв начин работят автомобилите, има неща, които можете да вземете предвид.
24739
Продължава...

Формуляр V62

Формуляр V62, необходим за издаване на регистрационен сертификат на МПС - V5C
23178
Продължава...

Нови емисионни правила в Лондон Lez

Вие сте тези, които трябва да предвидите дали адресът Ви попада в таксуваната зона.
21492
Продължава...

Какво е HPI проверка?

Простичко казано HPI проверката е "връзване на гащите", когато става въпрос за употребявани автомобили.
20059
Продължава...

"Хватките" на Copart UK

От какво се нуждаете за да купувате от Copart UK?
19986
Продължава...
Всичко Полезно